Evening Snacks

Een heerlijke snack die je slaap bevordert? Het kan!

DL2_8459

 

Je weet dat we in de winter meer slapen he? Het blijft langer donker ’s ochtends, je bed is nog heel lekker warm .. het is soms lastig om uit bed te komen.

Maar gaan slapen of in slaap vallen is ook soms lastig. En het gevoel dat je vlak voor bedtijd nog trek hebt in iets lekkers voor je naar droomland vertrekt, is heel normaal.

Een gezonde snack is dan de boodschap. Vaak helpt het zelfs om makkelijker in te slapen, en ook ’s nachts heerlijk door te slapen. Let wel, een snack is geen maaltijd, een snack is een soort is een tussendoortje én er zijn natuurlijk ook een paar regels in acht te nemen.

Eerst en vooral geen zware en vette maaltijden, want dan slaap je net minder goed. Hou je snacks licht, tussen 300 à 400 calorieën.

Kies snacks die je slaap bevorderen zoals banaan of kersen. In de winter drink je gewoon een glasje kersensap.

Als er verse kersen zijn in de zomer, zijn ze heerlijk met een klein glaasje magere yoghurt. Kersen bevatten tryptofaan, een aminozuur dat een belangrijke rol speelt bij je slaap. Het is een stof die in ons lichaam wordt omgezet in het slaap bevorderende melatonine. Ook  bevatten kersen en bananen zelf ook melatonine.

Een heerlijke snack is banaan met besjes. Blauwe bessen bevatten weinig tot geen calorieën. Snijd de banaan gewoon in de lengte door en beleg elke kant met wat fruit. Een snack die je perfect kan delen met je partner.

IMG_5175.JPG

 

Geen gesuikerde snacks zoals chocolade of koekjes of wit brood. Suiker zorgt voor een suikerpiek in suikerbloedspiegel en maakt je net terug actief, suiker geeft als het ware een energieboost.

Wat heel lekker is en goed voor je, is een toastje met pindakaas. Een handje noten, zo hebben amandelen, een licht spierontspannend effect. Hoe meer ontspannen je bent, hoe makkelijker je in slaap valt. Of gewoon een heerlijk avocado-toastje. Een halve avocado voor 2 toastjes volstaat.

IMG_5178

Yoghurt met wat fruit is ook goed of een glasje warme melk. Zuivel bevat calcium dat een rustgevend effect heeft en zuivel bevat ook eiwitten die je bloedsuikerspiegel stabiel houden, je snel een verzadigend gevoel geeft en de slaap bevordert.

Absoluut te vermijden zijn caffeine-houdende dranken zoals koffie, groene of zwarte thee. Een glaasje kruidenthee kan dan weer wel en is zelfs slaapbevorderend.

En als je je avondsnack combineert met wat slaapyoga of meditatie garandeer ik jullie allemaal een heerlijke nachtrust.

Last but not least, lekker slapen doen je toch liefst in een mooi en fijn bed met mooi bedlinnen. Ga eens bij Auping langs, zij hebben de beste bedden en ook het mooiste -duurzaam – bedlinnen.

Geniet van je avondsnack en slaapwel,

Mich

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s