Chia bessen ontbijt

mich-16

Chia bosbossen frambozen ontbijt! 

Een heerlijk én gezond ontbijt, snel klaar en dat ook nog eens proeft als een dessert? Het kan! De verschillende fruitlaagjes maken dat het er ook nog eens mooi en verrassend uitziet. Ideaal om iemand met Valentijn mee te verrassen, toch?!

Niet veel tijd ‘s ochtends? Ook geen probleem want je maakt dit heerlijke ontbijt ‘s avonds klaar. Dus s’ ochtends hoef je het alleen maar uit te lepelen.

Maak dit ontbijt voor je geliefde en serveer het op in bed :)). Of maak een dubbele portie voor je beste vrienden of verras je lievelingscollega’s op het werk. Ontbijten is belangrijk :  je geeft je metabolisme een boost en je vult je energiebronnen weer aan.

Over Valentijn gesproken, het is bijna zover, ik doe er ook nog een funky love lijstje bij :

 • One U2
 • You make me feel my love Brian Ferry
 • Martha Tom Waits
 • Wasted time The Eagles
 • Main street Bob Seger
 • Wild Horses Rolling Stones
 • No sound but the wind The Editors
 • Chasing cars Snow Patrol
 • Crazy in love  Beyonce
 • I rather be blind Etta James
 • Into my arms Nick Cave

 

Wat zit er zoal in die heerlijke funky chia bessen pudding?

Fruit. Ik hoef je niet meer uit te leggen dat fruit gezond is, 2 stukken fruit per dag volstaan. Je kan ook  bevroren fruit gebruiken voor dit recept. Doe het fruit in een kommetje. Zet het kommetje 1 minuutje in de microwave en your good to go.

Gebruik fruit dat goed rijp is : hoe rijper je fruit hoe zoeter (en hoe lekkerder). Dit recept is perfect om restjes fruit weg te werken. Je kan eindeloos variëren met bosbessen, aardbeien, frambozen, zwarte bessen, mango, banaan, ….

img_1737

Chiazaadjes zitten boordevol goed, daarom worden ze vaak superfoods genoemd hoewel het label superfoods eigenlijk niet bestaat. Ze hebben een hoge concentratie aan essentiële voedingsstoffen zoals  plantaardige eiwitten, essentiële vetzuren (waaronder omega 3), koolhydraten en een hele reeks vitaminen en mineralen zoals magnesium, ijzer en  calcium. Chiazaadjes hebben weinig tot geen smaak. Ze zijn handig in de keuken omdat ze water opnemen en een bindende kracht hebben en zo kan je smoothies dikker maken, pudding maken én ze gebruiken om gebak te maken, want met je kan ze gebruiken om eieren te vervangen. Chiazaadjes zijn lactose – en glutenvrij én ze zijn plantaardig.

Zoet. Je kan stevia, honing, agave gebruiken om dit recept zoeter. Je moet zelf een beetje proeven hoe zoet je je chia pudding wil. Begin met 1 theelepel stevia of 1 afgestreken eetlepel honing of agave.

Extra smaak. Als je van vanille houdt, kan je nog een paar druppeltjes vanille extract toevoegen. Extra toppings om het ontbijt af te werken: noten zoals okernoten,  hazelnoten of amandelen, kokosvlokken, fruit, pompoen- of zonnebloempitjes, hennepzaadjes, …

 Melk of yoghurt. Wil je een plantaardige versie dan gebruik je plantaardige melk zoals soja- kokos- of amandelmelk. Rijstmelk is minder geschikt voor dit recept. Of soja- kokos- of amandelyoghurt.

 Ingrediënten (2 personen)

 Voor de bosbessen chia

 • 1 glas melk
 • 1 glas bosbessen
 • 1 eetlepel honing of agave of 1 theelepel stevia poeder
 • 2 à 3 eetlepels  chiazaadjes

Doe de bosbessen in een kommetje en plet ze met een vork. Voeg de chiazaadjes en de zoetstof toe en meng goed. Voeg dan de melk (of yoghurt toe). De chiazaadjes nemen vocht op. Meng nog eens goed zodat de chiazaadjes geen klontertjes vormen en zet het kommetje daarna in de koelkast.

 Voor de frambozen chia

 • 1 glas melk
 • 1 glas frambozen
 • 1 eetlepel honing of agave of 1 theelepel stevia poeder
 • 2 à 3 eetlepels  chiazaadjes

Doe de frambozen in een kommetje en plet ze met een vork. Voeg de chiazaadjes en de zoetstof toe en meng goed. Voeg dan de melk (o yoghurt toe). Laat een kwartiertje staan. De chiazaadjes nemen vocht op. Meng nog eens goed zodat de chiazaadjes geen klontertjes vormen en zet het kommetje daarna in de koelkast.

Hoe maak je leuke laagjes?  Neem 2 grote glazen, vul ze voor de helft met de bosbessen chia pudding en verdeel de frambozen chiapudding  smakelijk!!!!

img_1745

 mich-17

Hoe maak je fruit stukje tegen het glas? Heel eenvoudig. Neem een schijfje kiwi. Neem een glas. Druk het schijfje kiwi tegen het glas en vul dan pas het glas met chia pudding.

img_1744

Vragen? Email : mich.baron@hotmail.com

Groetjes, Happy Valentijn, XO

Mich

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s