VIDEO Auping : Power Smoothie

Get your Zzzzzzz ….

Niet voor niets schrijf ik in mijn boek, Healthy is Funky : ‘Mijn bed, is het beste meubel dat ik in huis heb. Wat is er nu zaliger dan in je bed te kruipen, heerlijk te slapen en ‘s morgens nog even te snoozen…’

 Gezonder leven betekent voor mij (en veel anderen) eigenlijk je energieker voelen, mentaal en fysiek fris zijn. Dat kan je uiteraard doen door gezond te eten, maar ook voldoende slapen en bewegen doen hun duit in het zakje.

Daarom is funky regel, nummer 9 in mijn boek: Get your Zzzzz!

In mijn pre-Healthy is Funky periode, had ik ‘s avonds vaak geen zin om op tijd in bed te kruipen, ik wilde vaak nog van alles doen : iets lezen op de computer, nog een mailtje versturen, nog net een extra aflevering van mijn lievelingsprogramma meepikken, … ik had altijd wel een reden. Ook al slaap ik heel graag, tijdens in de werkweek, had ik vaak moeite om op tijd in bed te kruipen.

Tijdens het schrijven van mijn boek leerde ik hoe belangrijk voldoende slaap is voor je gezondheid, dat op tijd naar bed gaan niet saai maar juist funky is:  je wordt er de volgende dag dubbel en dik voor beloond, je voelt je fris en vol energie! Dat komt omdat je lichaam zich ‘s nachts herstelt zodat je ‘s morgens vol energie aan de dag kan beginnen. Ik doe nu met plezier het nachtlampje op tijd uit!

Ik zei dan ook volmondig JA, toen Auping me vroeg ontbijtrecepten te bedenken voor jullie. Gezonde lekkere en makkelijke ontbijtrecepten om na een heerlijke nachtrust van te smullen.

En bij Auping weten ze dat niet alleen het aantal uren slaap belangrijk is maar ook een goed bed, met een goede matras minstens zo belangrijk zijn voor een goede nachtrust! En Auping heeft goed materiaal in huis, ik kan het weten.

Een goed bed met een goede matras is een mooi cadeau aan jezelf. Bespaar niet op kwaliteit. Niet voor niets is je bed, het beste meubel dat je in huis hebt J.

Ga niet over een nacht ijs. Laat je adviseren als je een bed en/of matras koopt. Een goede matras heeft voldoende ventilatie, geeft voldoende ondersteuning, … en voor het te ingewikkeld wordt :

Auping ontwikkelde een appje auping app dat je in enkele minuten vertelt, welk matras het best bij jou past, dan hoef je van die keuze alvast niet wakker te liggen :)).

Maar je kan uiteraard ook bij de Auping winkel zelf terecht, waar ze speciale bedspecialisten hebben die je graag helpen.

Ik heb een stofallergie, en Auping heeft matrassen met natuurlijke materialen die beter zijn voor mensen met allergieën.

Funky Power Smoothie

En na een goede nachtrust, tata … een lekker gezond ontbijt, de funky power smoothie, die je heel de ochtend energie geeft. Ontbijten is belangrijk omdat je energiebronnen weer aanvult. Vaak hebben we weinig tijd ‘s ochtends en dan zijn smoothies ideaal, want ze zijn klaar in minder dan 5 minuutjes. Door havermout toe te voegen vorm je je smoothie om tot een volwaardig ontbijt. Havermout  bevat veel vezels, mineralen zoals calcium, ijzer en magnesium en ook eiwitten, die er mee voor zorgen dat je tot aan de lunch geen honger hebt.

 Ingrediënten

 • 3 eetlepels havermout
 • 1 glas yoghurt of melk
 • 1 glas blauwe bessen
 • 1 grote hand spinazie
 • 1 banaan
 • Stevia naar smaak

 Hoe maak je het?

 • Doe eerst de havermout in de blender en blend tot je havermeel hebt.
 • Pel ondertussen de banaan en breek ze in grote stukken.
 • Voeg de yoghurt of melk toe.
 • Voeg de besjes en de banaan toe.
 • Voeg de spinazie toe, en blend. Is de smoothie wat te dik, voeg er dan nog wat melk bij.
 • Proef en voeg stevia toe naar smaak te beginnen met 1 theelepel stevia.

Funky tip

Met smoothies kan je eindeloos variëren en zo worden ze nooit saai. Je kan de besjes vervangen door frambozen of een ander stuk fruit zoals ananas, mango of kiwi. Je kan spinazie vervangen door een andere groene bladgroente zoals boerenkool of raketsla.

Wil je graag een plantaardige versie, dus een versie zonder lactose, gebruik dan plantaardige melk zoals bijvoorbeeld soja-, amandel-, rijst- of havermelk.

Tot volgende keer,

Mich

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s