Avocado smoothie

Smoothies, dat is gezondheid in een glas, santé!

Door groenten toe te voegen geef je jezelf heerlijke vitaminen, mineralen en vezels cadeau. Avocado bevat gezond vet, dat je nodig hebt om vitaminen A, E, K en D op te nemen. Boerenkool is een herfst en wintergroenten die heel rijk is aan vitaminen, mineralen en vezels.
Boerenkool is een beetje een bitter van smaak. Door de boerenkool even te masseren wordt hij minder bitter. Ja, je leest het goed masseren. Verwijder de bladeren van de dikke steel. Was de boerenkool goed onder koud stromend water. Doe de boerenkool in een vergiet en masseer hem met je handen. De boerenkool wordt nu donkerder en zachter en de bitterheid vermindert aanzienlijk als je het natuurlijk minstens 2 minuten volhoudt.

Ingrediënten voor 2 smoothies : 1 avocado – 1 kiwi – 1 vleugje citroensap – 4 stelen boerenkool – 1 groot glas yoghurt of melk – 1 klein glas water – 1 eetlepel stevia. Houd je van zoet, gebruik dan geen kiwi maar zoeter fruit zoals ananas, banaan, ….

Hoe maak je het?
Was de boerenkool, verwijder de stelen en masseer 2 minuten
Doe de melk of yoghurt en de boerenkool in de blender en blend 1 minuut
Schil de avocado en de kiwi. Verwijder de pit uit de avocado en voeg ze in de blender. Doe de stevia in de blender en blend tot je een heerlijke gladde smoothie hebt. Smakelijk !!!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s